11/15/2012

MAK CIK OHH MAKCIK PELIZZ JGN BUAT MCM INI LAGI

 ASSALAMUALAIKUM

Hari ni nak cite pasal kejadian 14/11/2012. Minggu ni kan dah start cuti sekolah so family semua blk ke Kulai lg pon adk yg amik SPM minggu ni x de exam. Nak dijadikan cerita adk-adik fye seramai 4 org duduk je la tinggal kat dalam rumah lgpun fye dgn abah keje. Lepas balik keje adik cerita la ada sorang mak cik ni dtg rumah jual ubat dgn jamu.. Mase tu ptg adk-adk pergi la main badminton depan rumah je kot dtg la mak cik ni siap masuk rumah lg tu. Mak cik ni promote la brg-brgnye tak kisah la jgk tp ada ke patut mak cik tu suruh jgk adk fye beli brg dia, selagi x beli mak cik tu x nak keluar rumah lps tu adk fye mls nk lyn so adk fye just beli minyak sapu je. itupun mak cik tu paksa lg beli jamu yg harga RM 20.00. Adik fye time tu mana lah ada duit nak beli dah la beli minyak lg suruh beli jamu lps tu siap bg mak cik tu siap bg cadangan lg suruh collect sikit-sikit duit dr adk2 fye yg lg 3 org.. mana lh ada.. x kn nk bg semata-mata nak beli jamu kot lg pun kite org memg x mkn jamu-jamu ni. Mak cik tu siap tawar menawar lg harga.Lps tu mak cik tu dah fed up bru la balik. Kalau lah fye ada, fye tawar plak kat mak cik tu FELINNA INCHLOSS LOTION suruh beli adil dan saksama kan murah je mak cik x mhl pun.


Kdg-kdg tu jgn la paksa nk suruh beli ape yg kita x mampu lagipun benda yg x mkn. kasihan tu memg la kan tp jgnlah paksa budak2 mereka tahu ape la sgt bknnye nak hulurkan duit semata-mata nk beli jamu. Makcik tu pun agak2 lah jual ubat dekat budak-budak kn. Kalau nak jual dr rumah boleh tp tgk la keadaan mcm mana dulu.




Your Lovely,

2 comments :

  1. erm..mkcik2..nak niaga tp pksa orng..tak baik la mkcik buat mcm tu..

    ReplyDelete

 

Copyright 2015 © Eyzafye. Design by Ayu Barbydol